alvaro-reyes-490838-unsplash

Over charcoal-whitening

Graag vertellen wij meer over dit fijne product en waarom Charcoal Whitening zo goed werkt.

Veilig en duurzaam

Altijd al wittere tanden willen hebben zonder gebruik te maken van chemische bleekproducten? Charcoal Whitening is gemaakt van actieve houtskool. Deze actieve houtskool maakt je tanden op een natuurlijke manier witter, schoner, maar ook sterker! Hiermee kan je dus gemakkelijk en veilig werken aan een stralend wit gebit zonder je tanden te beschadigen.

Maar hoe komt het dat deze tandpasta zwart is? Onze Charcoal Whitening Powder is gemaakt van active charcoal. Dit is een veelgebruikt product binnen de cosmetische industrie. De koolstofatomen die zijn verwerkt in de powder hebben een zeer grote aantrekkingskracht op andere moleculen. Hierdoor verwijdert de actieve kool bijvoorbeeld koffie- en thee vlekken, zoetstoffen en andere verkleuringen op je tanden.

Ons powder werkt als een slijtmiddel, net als bijvoorbeeld andere whitening tandpasta’s. De Charcoal Whitening heeft een hogere slijtwaarde zonder daarbij schadelijk te worden. De kleur van je tanden wordt namelijk bepaald door het tandbeen. Over het tandbeen zit een laag glazuur. Deze laag is zo hard dat deze niet valt te slijten met de Charcoal Whitening Powder. 

Het is dus 100% veilig voor je tanden!

Hoogwaardige kwaliteit

De Charcoal Whitening powders zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Onze active charcoal wordt gemaakt van verbrande kokosnootschillen. De active charcoal wordt gemaakt door na het verhitten zuurstof toe te voegen aan de kokosnootschillen.

Hierdoor onderscheidt actieve kool zich van ‘normale kool’. Actieve kool is in staat om honderden verschillende toxines uit je lichaam te absorberen. Door het gebruik van de actieve kool reinig en ontgift je het gebit. Naast het feit dat de active charcoal ervoor zorgt dat jouw gebit weer stralend wit wordt, heeft het namelijk ook medische doeleinden. Zo zorgt het voor een verbeterde mondhygiëne en een verbeterde pH waarde in je mond. Hierdoor heb je veel minder kans op bijvoorbeeld gaatjes, gingivitis (tandvleesontsteking) en een slechte adem.

Meer weten? Lees dan onze blogs even of stuur een bericht via de contactpagina.