roken-witte-tanden

De meeste mensen denken bij tandpasta vanzelfsprekend aan een tube waaruit een frisse witte pasta komt (die vooral goed schuimt). Maar steeds meer mensen ontdekken het gitzwarte alternatief: charcoal! Veel bekende beautymerken proberen dan ook op deze trend in te spelen door met te dure charcoal producten op de markt te komen.

Maar wáárom kiezen dan steeds meer mensen voor een tandpasta op basis van charcoal? Hoe kunnen je tanden nu witter worden van dit zwarte goedje? In eerste instantie verwacht je niet dat je tanden daadwerkelijk witter worden, echter geven de charcoal producten een verbluffend mooi resultaat. De charcoal is 100% natuurlijk en geeft na 3 dagen al zichtbaar resultaat.

Absorptievermogen

Maar hoe komt het dan dat deze tandpasta zwart is? De producten bestaan voornamelijk uit active charcoal (actieve houtskool). Dit is een veelgebruikt product binnen de cosmetische industrie. De koolstofatomen die zijn verwerkt in de tandpasta hebben een zeer grote aantrekkingskracht op andere moleculen. Dit zorgt ervoor dat de actieve houtskool alle soorten ongewenste stoffen aantrekt! Actieve houtskool wordt ook  gebruikt voor het zuiveren van grondwater en zit het ook in sigarettenfilters.

De actieve houtskool is vooral onderscheidend in zijn vermogen om vuildeeltjes aan te trekken die het gevolg zijn van koffie drinken of roken!

Beautybloggers

Voordat deze zwarte tandpasta een opmars maakte bij het grote publiek, smeerde een aantal bekende beautybloggers al houtskoolpoeder op hun tanden. Zo waren zij al als eerste bekend met het ongelofelijke vermogen van de houtskool om je tanden te kunnen bleken!

Ben je benieuwd hoe zij het ervaren om hun tanden te poetsen met de houtskoolpoeder? Bekijk dan de onderstaande video, zo kun je je in elk geval alvast voorbereiden op hoe je mond eruit ziet tijdens het poetsen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *